Rolul unui agent imobiliar in tranzactii

luxuryrealestateagentantoniooneestateromania

Cumpărarea unei proprietăți este foarte diferită de achiziționarea bunurilor de consum obișnuite. Nu cumperi în mod obișnuit o casă, un teren sau un apartament în fiecare zi. Majoritatea oamenilor cumpără o proprietate o singură dată în viață.

Călătoria spre deținerea unei case poate fi provocatoare, adesea plină de evenimente neașteptate. De aceea, este benefic să ai un agent imobiliar care să te ghideze prin întregul proces de cumpărare.

Deși site-urile și aplicațiile mobile imobiliare te pot ajuta să găsești o casă sau un apartament, un agent imobiliar face mult mai mult, inclusiv:

1: Asistenta

1.1 Pentru procesul de cumpărare:

Înainte de a vizita prima proprietate, agentului ii va lua timp să înțeleagă ce îți dorești, nevoile, preferințele, bugetul și motivația ta. Un bun agent imobiliar va ajuta la restrângerea căutării tale și va identifica prioritățile tale. Acesta îți va oferi informații despre piața imobiliară locală. Procesul de cumpărare a unei case poate fi complex, iar un bun agent îți va explica pașii într-un mod pe care îl poți înțelege și îți va oferi sfaturi pe tot parcursul procesului.Ajută la negocieri și oferă consultanță pas cu pas pe parcursul tranzacției.

1.2 Pentru procesul de vânzare:

Agentul te ajută să stabilești un preț corect astfel încât să nu vinzi proprietatea cu pierdere și să te asiguri că nu o listezi la un preț excesiv de mare. El promovează proprietatea ta mai eficient și atrage mai repede mai mulți potențiali cumpărători. De asemenea, sunt familiarizați cu toate metodele de marketing online și offline din domeniul imobiliar.

În concluzie, ce ar trebui să facă un agent imobiliar când îl angajezi?

El nu doar te ajută să găsești rapid potențiali cumpărători (dacă ești vânzător) sau să-ți găsești casa visurilor (dacă ești cumpărător), dar te si susține cu sfaturi și abilitățile lui pe tot parcursul procesului de cumpărare-vânzare sau închiriere.

2. Cunoștințe

2.1 Îți va oferi informații despre piața imobiliară locală.

Nu ar trebui să pierzi timpul făcând analiza pieței singur. Această analiză, dacă nu este făcută la fața locului pentru a vedea lucrurile din prima mână, s-ar putea să nu îți ofere rezultate realiste. Dacă ești de acord cu zicala „timpul inseamna bani” și preferi să te concentrezi pe alte activități pe care le faci mai bine și care sunt mai profitabile pentru tine, atunci te poți baza pe un agent imobiliar experimentat. El deja cunoaste prețurile tipice pentru proprietăți similare cu ale tale sau cu cele pe care vrei să le cumperi și-ti poate oferi recomandări bazate pe experiența lui care s-ar putea să te avantajeze mai mult decât ideile tale inițiale.

Rețea de contacte

Un agent familiarizat cu cartierele tale vizate va ști adesea despre proprietățile disponibile chiar înainte de a fi listate oficial. Agentul cu experienta tinde să cunoască si alți agenți din acele zone și adesea are o bună relație de colabolare cu ei, ceea ce poate duce la tranzacții fără probleme.

În plus, agentul tău îți poate recomanda alți profesioniști de încredere, inclusiv bănci, experți topografi, companii de îmbunătățiri ale locuinței etc.

Avocat

Când reprezintă una dintre părțile tranzacției, responsabilitatea fiduciară este în mâinile lor. Asta înseamnă că ai un expert care veghează pentru interesele tale, cineva obligat contractual să facă tot posibilul pentru a-ți proteja interesele.Dacă același agent reprezintă atât cumpărătorul, cât și vânzătorul, lucrurile devin mai complicate. Este preferabil să lucrezi cu un agent care te reprezintă exclusiv. Deoarece a făcut asta de multe ori înainte, știe exact ce pași trebuie să urmezi:

Cui să te adresezi.

Ce taxe să plătești.

Cât durează fiecare procedură.

Ce clauze ar trebui incluse într-un contract de vânzare-cumpărare sau de închiriere etc. Mulți oameni cred că pot obține un preț mai bun mergând direct la proprietar sau la agentul care se ocupă de vânzarea proprietății. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Este cel mai bine să ai propriul tău agent care să reprezinte doar interesele tale.

Negociator

Agentul tău va gestiona toate negocierile și va administra detaliile procesului de cumpărare, inclusiv pregătirea ofertelor și contraofertelor. Odată ce vizionarea proprietății este finalizată, agentul te poate ajuta să negociezi reparațiile. Un agent imobiliar experimentat te va însoți la întâlnirile cu cealaltă parte, va asista în discuții și va oferi suport în negocieri pentru a te asigura că obții beneficii maxime din tranzacție. Având în vedere experiența lui extinsă, te poți baza pe abilitățile lui de negociere. Îți va spune și dacă oferta propusă de tine este realistă.

Atenție la detalii

Un număr nelimitat de capcane și complicații pot „ucide” o tranzacție înainte de a fi finalizată:

Poate că finanțatorul nu a respectat termenul limită pentru finanțare.

Vânzătorul a uitat să divulge o problemă cu instalațiile sanitare.

Multe alte aspecte sau situații pot apărea într-o tranzacție imobiliară. Un agent experimentat știe să acorde atenție acestor detalii înainte de a fi prea târziu și poate gestiona provocările pe măsură ce apar. Așa cum am menționat anterior, tranzacțiile imobiliare nu sunt la fel de simple ca mersul la piață, plătind pentru un produs, mulțumind vânzătorului și plecând. Este un proces mai lung și mai complex.

Gestionarea detaliilor

Toate documentele necesare pentru achiziționarea unei case pot fi epuizante. Dacă uiți să incluzi o clauză sau să bifezi o casetă pe documente, totul va trebui refăcut. Un bun agent imobiliar înțelege termenele și detaliile și te poate ajuta să navighezi prin toate documentele complexe.

Agentul imobiliar face mult mai mult decât doar să arate clienților proprietăți. De fapt, un agent experimentat nu îți va pierde timpul arătându-ți proprietăți care nu îndeplinesc criteriile tale!

Time is money

Trimite o cerere imobiliara!

Compare listings

Compare