Mituri despre vanzarea unei proprietati imobiliare

funny property agent
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins Articol

Mituri despre vanzarea unei proprietati imobiliare

Multi vanzatori de proprietati cred in urmatoarele mituri :

1: Întotdeauna câștigi bani când îți vinzi casa:

Desigur, proprietatile imobiliare se apreciază în timp.

Cu toate acestea, piața imobiliară trece prin cicluri în care prețurile cresc rapid, în care prețurile se echilibrează sau scad.

În concluzie , vânzarea proprietății dvs. pentru mai mult decât ați plătit pentru ea nu este neapărat o certitudine , iar rentabilitatea investiției dvs. poate varia foarte mult prin cartier , calitatea clădirii , vecini ,  agement in zonă, etc.

2: Cere un preț mare să ai de unde scade sau scoate un profit considerabil!

Mulți vânzători îmi spun :

 “Vreau să cer un preț de listare foarte mare pentru că nu știi niciodată dacă există un cumpărător dispus să-mi plătească prețul!”

Dacă începi listarea ofertei cu un preț mare “aspirațional” vei coborî cu picioarele pe pământ când îți dai seama că proprietatea ta cu prețul fantezist nu se va vinde!

3: Listare Supraevaluata:

În cazul în care oferta de listare a proprietății dvs este supraevaluată , aveți posibilitatea să scădeți prețul mai târziu.

Există studii istorice care demonstrează că proprietățile care au fost reduse la preț, ajung să se vândă mai puțin decât cele care sunt evaluate corect atunci când sunt listate pe piață.

Mulți cumpărători care văd proprietăți online, cu reduceri multiple de prețuri, nu se limitează la ele deoarece consideră că există ceva în neregulă cu ele , au vreo problemă , iar dacă se decid prin absurd să facă o ofertă, acesta este adesea mult sub ultimul preț cerut.

4: Listarea ofertei cu prețul scăzut:

Nu înseamnă că veți câștiga mai mulți bani.

Vânzătorii sunt adesea ezitanți să listeze casele lor sub valoarea de piață.

Cu toate acestea, am văzut această strategie plătită bine de mai multe ori.

Un exemplu a fost un apartament în Piața Victoriei.

Oferta a fost sub prețul pieței. Au existat oferte concurente multiple, încât apartamentul a fost vândut pentru o valoare de piață ceva mai mare.

“Cel mai bun moment pentru a cumpara o casa este intotdeauna acum cinci ani”.

Ray Brown
5: Adăugarea costului renovărilor la prețul de listare.

Adevărul este că veți vedea o anumită rentabilitate a investițiilor dvs. de renovare, de obicei, veți recupera rar întreaga sumă.

De asemenea, rețineți că, dacă renovările sunt foarte personalizate, atunci acestea pot avea un impact negativ asupra potențialilor cumpărători!

6: Listezi o proprietate folosind o apreciere/evaluare din trecut:

Ca o dovadă a valorii proprietății tale.

Ca si exemplu : ” Apartamentul meu in 2008 valora 350.000 euro” Adevărul este că majoritatea creditorilor ipotecari și evaluatori ( inclusiv cei internaționali) nu acceptă evaluări care au o vechime mai mare de 60 -90 de zile.

Prețul corect se bazează pe datele din contract, cartier , cladire, și pe cele care au fost recent vândute în aceeași zonă!

7: Vanzarea unei proprietati imobiliare poate aduce multe batai de cap:

 Brokerul – agentul vă poate ajuta  sau încurca prin supraofertarea proprietatății pentru a încasa un comision mai mare.

Deși este adevărat că, comisionul unui broker se bazează pe prețul de vânzare, cei foarte experimentați nu vor recomanda supraofertarea.

Ei nu vor să investească mulți bani în marketing și timpul lor doar pentru a nu-ți vinde proprietatea, ci în termen scurt și cu strategie bună de marketing să încheie cu succes tranzacția.

Se întâmplă destul de des în piață, ca borkerii foarte competitivi ( sa le spunem așa ) se vă propună un preț de listă mare pentru a prelua oferta în portofoliu , deoarece se tem că pierd la concurență

Acestea fiind spuse alege un broker-agent, pe baza nivelului de experiență și de expertiză nu pe baza acceptării prețului oferit de dvs sau propus de el!

Daca te-am convins cum sa vinzi, scrie-mi un mesaj prin pagina de contact !

Antonio Nicusor

Antonio Nicusor

Imobiliarele sunt bun nemuritor, cu valoare in cresterere.

Compare listings

Comparaţie
Căutare
Gama de Pret De la Pana la

wait a second...

Agent-Imobiliar.ro foloseste module tip cookie pentru buna functionalitate a site-ului. Pentru a continua trebuie sa fii de acord cu fisierele cookie!