Proiect nou Romexpo, dezvoltare Iulius

  • de Antonio Nicusor
  • o săptămână in urma
  • Imobiliare
  • 1
Proiect-gigant-la-Romexpo-aproximativ-3-mld.-euro1

Proiect nou Romexpo investitie de aproximativ 3 mld. euro.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a anuntat astazi detalii despre cel mai amplu proiect de dezvoltare din Romania, pe care il va realiza impreuna cu compania Iulius, fondata de omul de afaceri Iulian Dascalu.

Conceptul proiectului graviteaza, potrivit oficialilor, in jurul unei componente culturale dominante, un omagiu adus marilor valori autohtone.

Aici va fi primul Muzeu de Arta din Romania dedicat exclusiv sculptorului Constantin Brancusi.

Totodata, pavilionul central va fi reconfigurat in Sala multifunctionala „George Enescu”, oferind Capitalei un spatiu artistic la standarde internationale, care sa stimuleze potentialul mediului cultural contemporan si care, prin evenimentele gazduite, sa devina o atractie pentru publicul de entertainment inclusiv din afara tarii.

Proiectul integreza pavilioanele expozitionale Romexpo, pe care le reconfigureaza si modernizeaza intr-un Centru de Conferinte si Congrese de anvergura, adaptat nevoilor unei capitale Europene.

Pus in valoare de functiunile culturale, sociale si economice dezvoltate in jurul sau, care asigura infrastructura necesara pentru organizarea evenimentelor de amploare, acesta va fi o destinatie europeana in sine.

Proiect nou Romexpo

Investitia este estimata la peste 2,87 miliarde de euro si va fi realizata etapizat.

Ca o functiune complementara unui centru expozitional de anvergura va fi realizat si un hotel de 5 stele.

„Proiectul propus reprezinta materializarea unei noi viziuni de dezvoltare pentru intreaga tara, care sa ne reprezinte dincolo de granite si sa ne aduca aproape de Europa. Este un demers care depaseste tot ceea ce am realizat pana acum in materie de revitalizare urbana si care suntem convinsi ca va deveni un etalon international. Dezvoltarea aceasta este despre comunitate, simboluri romanesti si potential autohton”

a declarat Iulian Dascalu, presedintele IULIUS.
Proiect gigant la Romexpo aproximativ 3 mld. euro

Proiect nou Romexpo Identitate culturala autentic romaneasca

O emblema pentru proiectele mixed-use realizate pana acum de IULIUS, parcul va reprezenta si aici o ancora pentru viata urbana a Capitalei.

Noul parc va ocupa 30% din suprafata proiectului si va face o legatura directa cu Parcul Regele Mihai I al Romaniei si va realiza o conexiune verde de la Piata Charles de Gaulle pana in inima proiectului.

Dezvoltarea presupune ample investitii in noi solutii pentru modernizarea infrastructurii rutiere si pietonale si cresterea conectivitatii urbane.

Proiectul pentru fluizarea traficului este realizat in colaborare cu una dintre cele mai mari companii specializate din Europa, incluzand crearea de noi artere rutiere si largirea unor benzi de circulatie, dar si piste de bicicleta si facilitati care contribuie la mobilitate urbana.

Mai mult, va fi realizata si cea mai mare parcare din Romania, cu peste 12.000 de locuri, subterane si supraterane.

Propunerea de revitalizare urbana include si cel mai puternic pol de business din tara, construit in conformitate cu principiile pentru „cladiri verzi”, care va contribui la consolidarea atractivitatii investitionale si la sustenabilitatea economica.

Componenta office va concentra principalele companii multinationale din segmentul tech si nu numai si va genera crearea a peste 30.000 de noi locuri de munca.

Totodata, alte 2.000 de locuri de munca sunt estimate pentru perioada constructiei.

Proiect-gigant-la-Romexpo-aproximativ-3-mld.-euro1

Conceptul de lifestyle center va fi completat de zona de retail, si un mare spatiu destinat producatorilor si comerciantilor autohtoni, intr-un concept de fresh market dezvoltat in premiera in Romania.

O alta componenta anuntata de CCIR este Muzeul de Istorie Monetara, o initiativa in premiera nationala, dar si cel mai mare Oceanariu din tara.

Romexpo va deveni singurul centru expozitional din Europa care va fi complet integrat intr-un proiect cu functiuni mixte, contribuind la potentialul de evolutie sustenabila si durabila a Capitalei.

Demersurile noastre constante sunt indreptate spre consolidarea si extinderea activitatii Romexpo, care stau la baza acestui amplu demers investitional. Dorim includerea Romexpo in circuitul international si avem convingerea ca functiunile conexe vor avea capacitatea nu doar de a ne impune pe harta atractiilor europene din domeniu, ci de a revitaliza social, cultural si economic Bucurestiul. Un proiect de o asemenea importanta necesita cooperarea si implicarea mediului public si privat, dar si sustinerea autoritatilor si comunitatii

Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Proiect-gigant-la-Romexpo-aproximativ-3-mld.-euro3

Despre Romexpo

ROMEXPO S.A este cel mai mare organizator de targuri si expozitii din Romania, cu o experienta de aproape o jumatate de secol, care creeaza si impune tendinte pe piata autohtona de profil, prin vectori strategici cum sunt modernizarea, diversificarea si specializarea.

Anual, organizeaza peste 40 de targuri, expozitii si saloane comerciale cu participare internationala, in majoritate manifestari specializate, care reprezinta factori importanti ai accelerarii proceselor complexe de restructurare a economiei nationale, de dezvoltare si modernizare a infrastructurii, de retehnologizare a ramurilor industriale, de sprijinire a informatizarii activitatilor economico-sociale etc.

ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO.


Despre IULIUS

Infiintat in anul 1991, IULIUS este singurul dezvoltator si operator de proiecte de tip mixed-use din Romania, cu un portofoliu care cuprinde peste 300.000 mp de spatii de retail si peste 253.000 mp de spatii office, dintre care 107.000 mp in dezvoltare.

Compania a creat reteaua nationala IULIUS MALL, cu patru shopping mall-uri regionale (in Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava) si ansamblurile mixte Palas Iasi si Iulius Town Timisoara.

Cu un trafic anual de peste 68 milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piata la nivel regional.

Pe segmentul office, IULIUS se numara printre cei mai mari dezvoltatori si operatori de spatii de birouri, avand 12 cladiri clasa A integrate in proiecte mixte si construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center, in Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca.

Anul trecut, IULIUS si Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus intregrarea Iulius Mall Timisoara intr-un amplu proiect de regenerare urbana.

Este cea mai mare investitie din vestul tarii, in valoare totala de 442 milioane de euro.


Vezi Si:
  1. Calculator taxe notariale
  2. Vila de vanzare Primaverii
  3. Vila de inchiriat Primaverii
  4. Despre Noi
  5. Vila de vanzare Lacul Snagov exclusivista
  6. Dictionar Juridic Imobiliar

Compare listings

Compara