Cuprins Articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Programul Noua Casa 2020 – 2021, astazi, bancile au dat de startul programului.

Persoanele care vor sa cumpere o locuinta prin programul „Noua casa”, trebuie sa stie modificarile fata de vechiul program, „Prima casa”.

Valoarea locuintelor:

Valoarea locuintelor vechi sau consolidate care pot fi cuparate prin Noua Casa, creste la 70.000 de euro si este nevoie de un avans de 5%.

Pot fi cumparate si locuinte mai scumpe, cu o valoare de cel mult 140.000 de euro insa aici avansul va fi unul de 15%.

In schimb, prin programul noua casa, nu mai pot fi construite case, se pot achizitiona doar cele finalizate si receptionate.

Analist financiar:

Adrian Mitroi, profesor in economie a vorbit despre lansarea noului program la postul de stiri Antena 3:

„Sunt doua tipuri de cumparatori interesati. Sunt cei cu interes investitional, cu interesul financiar si cei care au interesul unei utilitati locative. Intre cele doua abordari exista o diferenta.

Locuinta este o investitie cu un mare efect financiar pe termen lung si trebuie foarte atent calibrata in functie de conditiile pe termen lung, nu doar cele pe termen scurt”.


Profesor Adrian Mitroi la Antena 3

Investitiile trebuie bine analizate.

Consumatorii de astazi s-au schimbat iar flexibilitatea joaca un rol major:

„Atractivitatea unei investitii nu ar trebui sa depinda de conditiile temporare de piata, o investitie nereusita are un efect profund permanent.

Recomandarea este sa conteze mai putin standardul si oportunitatile aparente oferite de un program guvernamental, aceste vin si trec, ci ce conteaza este utilitatea pe termen lung.

Ne-am schimbat ca si consumatori iar achizitia nu se face in conditii temporare”, a explicat Adrian Mitroi.

Salariu pentru accesarea unui credit Noua Casa?


In functie de perioada creditului, rata incepe de la 1500 de lei si ajunge la peste 1800 de lei, iar salariul minim trebuie sa fie cuprins intre 3.300 si 4.100 de lei.

Exemplu calcul program noua casa:

Pentru achizitia unui apartament in valoare de 80.000 de euro, trebuie sa aveti un salariu minim de 3800 de lei, pentru un credit pe o perioada de 30 de ani.

Pentru achizitia unei locuinte de, sa spunem de 100.000 de euro, salariul trebuie sa fie intre 4.700 si 5.900 de lei, iar rata va trece de 2000 de lei, indiferent de perioada de creditare.

Iar pentru o locuinta in valoare de 140.000 de euro, maximul garantat de stat, salariul minim trebuie sa fie de 6.600 de lei.

Compare listings

Comparaţie

wait a second...

Agent-Imobiliar.ro foloseste module tip cookie pentru buna functionalitate a site-ului. Pentru a continua trebuie sa fii de acord cu fisierele cookie!